V šolskem letu 2023/2024 so se učenci in učenke OŠ Toneta Pavčka izkazali na tekmovanjih iz znanja angleščine, kjer so s svojim znanjem in ustvarjalnostjo dosegli izjemne rezultate.

V 6. razredu je državnem tekmovanju, ki ga je organiziralo združenje učiteljev angleščine IATEFL Slovenia, izjemen uspeh dosegla Nika iz 6. b. Med 401 šestošolcem, ki so se uvrstili na državno tekmovanje, je Nika prejela srebrno priznanje. S temo “Sports – Citius, Altius, Fortius” so se tekmovalci poglobili v svet športa, spoznavali različne discipline in športne pripomočke ter razmišljali o nenavadnih igrah. Nika se je izvrstno poglobila v temo in s svojim znanjem angleščine pokazala, da sodi med najboljše učence tujega jezika v državi ter si prislužila priznanje.

V 7. razredu so učenke v skupini ustvarile kratek film v angleškem jeziku. Ajda, Ana, Hana Neža in Emiliana iz 7. a so izdelale izjemen video z naslovom “Muffcakes” in na državnem tekmovanju društva IATEFL Slovenia med 427 tekmovalci prejele srebrno priznanje. Na temo “United We Stand, Divided We Fall” so dekleta ustvarila film, ki poudarja pomen solidarnosti, sodelovanja in življenja v skupnosti. Njihova ustvarjalnost, sodelovalnost in znanje angleščine so navdušili ocenjevalno komisijo.

V 8. razredu pa je izjemen uspeh na državnem tekmovanju, ki ga organizira Zavod RS za šolstvo, dosegel Jaka iz 8. a. Na državnem tekmovanju, na katerega se je uvrstilo 215 tekmovalcev, je pokazal svojo izjemno jezikovno spretnost in razumevanje teme “Changes Make the World Go Round” ter za nadpovprečno znanje angleščine prejel zlato priznanje.

Ti dosežki kažejo na predanost in trud učencev ter njihovo odlično znanje tujega jezika. Vsem udeležencem za izjemne uspehe čestitamo.

Mentorja T. Tomec in K. Kramar

Muffcakes

Muffcakes

Dostopnost