V sklopu Festivala inovativnih tehnologij, ki je potekal v soboto, 6. aprila, v prostorih Fakultete za elektrotehniko ter Fakultete za računalništvo in informatiko v Ljubljani, so se učenci naše šole udeležili državnega tekmovanja v fotografiji in multimediji, ki ga že več let zapored organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije.

S fotografijami na temo poklicev, ki izginjajo, sta se Ana iz 9. a in Nik iz 9. b uvrstila v ožji izbor tekmovanja v fotografiranju. To je potekalo v dveh delih: v prvem so učenci ustvarjali na terenu, v drugem pa digitalne fotografije obdelovali z računalnikom. Tako Ana kot Nik sta v okolju Tehniškega muzeja Bistra naredila nekaj čudovitih posnetkov, a v drugem delu zaradi zahtevne časovne omejitve za digitalno obdelavo svojega dela nista v celoti zaključila.

S kratkim filmom Mikrovalovka sta se Jan iz 8. a in Luka iz 8. b vrstila na tekmovanje v multimediji, katerega rdeča nit so bile pametne naprave. Učenca sta z določeno programsko opremo uredila kratek reklamni video. Posnetke in temo zanj so tekmovalci spoznali na tekmovanju samem. Luki je uspela odlična uvrstitev, za svoj oglas je prejel srebrno priznanje.

Tekmovalcem iskreno čestitam za njihove izdelke in uspeh.

K. Kramar

{youtube}Ld-CUCbqRUk{/youtube}

{myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157633272246889,displaymode=gallery{/myFlickr}

 

 

Dostopnost