V četrtek, 25. 4. 2013, smo se učenci dramskega krožka odpravili v Anton Podbevšek Teater na ogled predstave Nepremagljiva enajsterica, ki jo je režiral Matjaž Pograjc. Predstava govori o družini Ropotec.

Oče Ropotec (igra ga Pavle Ravnohrib) je v vlogi trenerja, ki trenira svojih enajst sinov (igrajo jih mladi nogometaši NK Krka), starih med osem in petnajst let. Po osvojitvi državnega prvenstva oče in sinovi potujejo po Evropi in vsako igro zanesljivo zmagajo. Nato pa med sprehodom v gozdu srečajo majhnega dečka, ki pa se z njimi noče igrati. Odločijo se končati profesionalno kariero, vendar jih ob prihodu domov oče preseneti z novico, da so vabljeni na svetovno prvenstvo v Avstralijo. Tam seveda spet zmagajo, vendar jih na poti nazaj preseneti vihar. Rešijo se na nek otok, kjer jih domorodci izzovejo na dvoboj. Enajsterica zmaga in se lahko vrne domov.

Igra mi je bila zelo všeč zaradi igralcev, saj so sinove igrali mladi nogometaši NK Krka in očeta Pavle Ravnohrib. To je predstava o družini, ki si je izbrala šport kot edino in zadnje upanju vseh generacij pred ponorelim svetom.

n11

Matjaž Bevc,8. a

Dostopnost