V nedeljo, 17. aprila 2016, je na novomeškem glavnem trgu potekal 17. novomeški tek. V okviru tradicionalnega tekmovanja so se na regijskem prvenstvu v štafetnih tekih 3 x 500 m pomerili tudi osnovnošolci in osnovnošolke. V štirih kategorijah je bilo prijavljenih 68 ekip, med njimi tudi 7 iz naše šole. Tekmovalke in tekmovalci, ki so zastopali OŠ Toneta Pavčka, so se lepo izkazali, saj so osvojili dve tretji mesti.

Prvo bronasto medaljo so šoli pritekle mlajše deklice: Julia Verhovec, Lina Ilar in Tia Globokar. Njihov uspeh so s tretjim mestom ponovili še mlajši dečki, ki so tekli v postavi: Samo Brudar, Nejc Barbo in Luka Udovč. Druga štafeta naših mlajših učenk (Hana Verhovec, Nina Malenšek, Natalija Vodopivec) je bila štirinajsta, druga štafeta (Jure Rus, David Dragan, Anej Rajšel) mlajših učencev pa enajsta.

Uspešni so bili tudi najmlajši dečki, saj so Jaka Krevs, Matevž Špilar in Anže Krevs osvojili sedmo mesto. Ekipi druge (Filip Duh, Lan Dular, Nik Gole) in tretje (Matjaž Rus, Marko Samec, Jure Bobnar) štafete pri najmlajših dečkih sta osvojili trinajsto in petnajsto mesto. Štafeta najmlajših učenk, za katero so nastopile Tia Lužar, Ana Kernc in Julija Gorenc, je s pogumnim krstnim nastopom zasedla deseto mesto.

Vsem, ki ste zastopali našo šolo, prav posebej pa nosilcem medalj, iskreno čestitamo.

Robert Dragan

Dostopnost