V četrtek, 2. 6. 2016, je v naši šoli potekal koncert vseh šolskih pevskih zborov, prav tako pa so si udeleženci dogodka po koncertu lahko ogledali tudi razstavo likovnih del učencev naše šole.  
 
Koncert so začeli učenci mlajšega otroškega pevskega zbora, ki so se predstavili s pesmimi: Vremenska napoved, Luna in klavir, Muca na klavir igra, Osel in kukavica ter Maček Muri. Pri nastopu zadnje pesmi so se jim pridružili še člani starejšega otroškega pevskega zbora, s katerimi so skupaj odpeli pesem Deček in sonce. 
 
Člani starejšega otroškega pevskega zbora so se navzočim predstavili s pesmijo Če bi se svet nazaj vrtel in pesmimi, ki veljajo za glasbo slovenskih filmov: Mojčina in Kekčeva pesem iz filma Kekec, pesem Bratovščina Sinjega galeba iz istoimenskega filma ter pesem Sreča na vrvici, katere konec so pevci malce spremenili oz. so ji dodali nekaj verzov in jo razglasili za svojo »himno.« 
 
Starejšemu otroškemu pevskemu zboru so se še kot zadnje na odru pridružile pevke mladinskega pevskega zbora in skupaj z njimi zapele pesem Za otroke, nato pa so koncert nadaljevale same, in sicer s pesmimi: Presenečenja, We Are the World, The Lion Sleeps Tonight in Adiemus. Nastope pevskih zborov so popestrili še instrumentalisti: Eva Kolenc s kitaro, Ema Parkelj z igranjem prečne flavte in kahona, Tevž Kupljenik z igranjem oboe in Martin Zajc z igranjem kahona.
 
Po zaključku koncerta je v šolski jedilnici sledila še pogostitev, ki so jo pripravili člani kuharskega krožka in učenci, ki obiskujejo izbirni predmet Sodobna priprava hrane. Obiskovalci so si lahko ogledali tudi razstavo likovnih del učencev od 1. do 9. razreda. Umetniško obarvano popoldansko druženje se je končalo z odhodom domov vseh navzočih, ki so bili prav zagotovo polni prijetnih vtisov. 
 
 
Nina Rozman, članica novinarskega krožka            
Dostopnost