Učenci prvega  razreda so v petek, 10. 6. 2016, prenočili v šoli.

Pred dnevi so v razred dobili pismo. Pisala jim prijazna coprnica in jih povabila na coprniško zabavo. Učenci so se nanjo pripravljali ves teden. Izbrali so si coprniška imena, izdelali so si klobuke, čarobne paličice, coprniške metle, coprnici so prenovili kolekcijo čevljev. Naučili so se coprniški ples in pozdrav.

Na ta dan so se učenci s potovalkami vrnili v šolo ob 18.00. Veseli in nasmejani so komaj čakali, da se zabava začne.

Z navdušenjem so opravljali naloge, ki jim jih je coprnica nastavila po šoli in vrtcu. Plesali so, peli, veselo vzklikali coprniški pozdrav ter, ne boste verjeli, sem in tja zagledali tudi coprnico Zofko ali pa vsaj ročaj njene metle.

Na igrišču so se igrali coprniške igre, se sprehodili do Češenc, svojim domačim poslali svetlobni pozdrav ter plesali v pižamah. Da ob tem ne bi omagali od lakote, so poskrbeli coprniški pomočniki, ki so jim pričarali pravo pojedino.

Ura je bila že pozna in komaj so čakali, da se uležejo v postelje. Ščetka, zobna pasta, risanka in sladke sanje! No, tako hitro ni šlo, nekaterim je vznemirjene minulega dne še nekaj časa burilo domišljijo in odganjalo sanje. Noč je kljub temu minila mirno.

Ob 7. uri so bili že vsi oblečeni, umiti. Pospravili so še postelje in spalnica se je spet spremenila v učilnico. Nato so se odpravili v Mirno Peč na sveže krofe. Sprehod po svežem zraku jih je osvežil in dokončno prebudil. Zadovoljni so pričakali starše in se poslovili bogatejši za še eno coprnijo. Še enkrat so si zaželeli vse dobro kar s coprniškim pozdravom in enako želijo tudi vsem vam:

ČINULE, MINULE, MANULE, BUM,

ZOFI, ZOFI, DUM, DUM, DUM

(V coprniškem jeziku to menda pomeni:

BODITE ZDRAVI, DEBELI IN VESELI,

DA BOSTE PO SVETU KOT PRIJAZNA COPRNIČKA DRVELI.)

DSC 5785

 

Staša Hočevar Zajc

Dostopnost