V torek, 22. 11. 2016, so se prvošolci in drugošolci zbrali že pred začetkom pouka. Ob pomoči učiteljic so iz različne odpadne embalaže izdelovali prikupne snežake in izdelali so jih veliko. Tokrat s svojimi izdelki niso okrasili učilnic ali ostalih šolskih prostorov, ampak so jih izdelali za osebe s posebnimi potrebami, katerih obisk smo načrtovali že kar nekaj časa.

Danes, 2. 12. 2016, so nas obiskali člani društva Sožitje iz Grosupljega, Zala s spremljevalko in Kristjan z mamo. Najprej so nam člani društva Sožitje v šolski avli zaplesali in zapeli, nato pa sta se nam v učilnicah predstavila Kristjan in Zala. Kristjan nam je zaigral na harmoniko in skupaj z učenci zaplesal, Zala pa je o svojem življenju pripravila računalniško predstavitev in učencem dovolila, da so na njenem »ferariju« ugotavljali, da vožnja z invalidskim vozičkom ni tako preprosta kot zgleda na prvi pogled. Ob slovesu so se vsi gostje  razveselili naših darilc.

Poleg tega, da smo preživeli lepo dopoldne, smo zagotovo naredili tudi korak k sprejemanju drugačnosti in razbijanju stereotipov ter tako obeležili 3. december, ki je od leta 1992 mednarodni dan invalidov.

Staša Hočevar Zajc

Dostopnost