V ponedeljek, 23. 1. 2017, so imeli učenci 1. b razreda športni dan. Nanj so povabili tudi  svoje starše. Kljub službenim  in  drugim obveznostim, ki jih imajo ob dopoldnevih, se jih je povabilu odzvalo kar devet. Nekateri so nas pričakali pred šolo in se z nami peš odpravili do telovadnice, drugi pa so se nam pridružili v telovadnici. Naše športno druženje smo začeli z igro hobotnica, starši pa so prvošolce ogreli še z gimnastičnimi vajami.

Sledilo je delo po postajah. Starši so učencem predstavili elemente košarke, nogometa, namiznega tenisa, teka, jih spremljali pri premagovanju ovir in vrteli kolebnico, ki so jo otroci navdušeno preskakovali. Vsaka postaja je otrokom predstavljala nov izziv in na vsaki postaji so znova zbrali vse moči, da so jo opravljali hitro in spretno.

Nekaj požirkov vode in sadna malica in že so nadaljevali z delom. Izvedli so tekmovanje v oblikovanju črk s telesi in se tako malo umirili. Ostalo je še nekaj časa in otroci so predlagali, da se starši za nekaj trenutkov spremenijo v zajčke in lisice, prvošolci v korenčke in se skupaj igrajo še igro lovljenja. Igra je vse udeležence športnega dne tako prevzela, da so jo ponovili kar petkrat.

Starši so s svojo prisotnostjo  popestrili naše dejavnosti, učencem 1. b razreda pa dali odličen vzgled, da je šport zabaven, primeren za vsakogar in da si je zanj vredno vzeti čas.

Staša Hočevar Zajc in Anja Kovaljev

Dostopnost