slika vabilo za materinski dan

V marcu pravijo, da se ženijo ptički, en dan je posvečen ženam, drugi materam in tretji moškim. Vse te praznike pa povezujejo medsebojna ljubezen, skrb, pozornost in sreča.

 

Prav zato smo se odločili, da druženje, ki je bilo v sredo, 22. marca 2017, izkoristimo za to, da staršem, starim staršem, dedkom, babicam, bratcem in sestricam predstavimo Pasavčka – celoletni projekt, ki spodbuja uporabo varnostnih sedežev in pasov v avtomobilih. Vanj so bili vključeni učenci 1. in 2. razreda naše šole. Celo leto so se trudili spodbujati svoje najbližje, naj poskrbijo za to, da  bodo naša življenja tudi v avtomobilih varna in varovana.

 

Obiskovalce sta nagovorila policist, g. Boštjan Rozman in ravnatelj naše šole, g. Danijel Brezovar, učenci pa so se jim predstavili s pesmijo, igro, deklamacijo in plesom na temo prometa. Z njimi so sodelovali tudi starši (Ladislav Fabjan, Mojca Rajšel in Jure Duh), za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

 

Ob koncu prireditve so si obiskovalci lahko ogledali razstavo izdelkov, nastalih v okviru projekta in preizkusili otroške varnostne sedeže ter naletne tehtnice, v šolski jedilnici pa so se lahko posladkali in pokramljali. Vse skupaj pa je popestrila maskota Pasavčka, ki je še posebej navdušila najmlajše.

 

Z zaključno pesmijo so nas prvošolci in drugošolci opomnili, da:

 

 »PO VASEH IN PO DOLINAH,

SREDI MEST IN SPLOH POVSOD

VIJEJO SE BELE CESTE,

KI SO POLNE NAS OTROK.

KO HITIMO V VRTEC, V ŠOLO,

KO DOMOV SE NAM MUDI,

PAZI, PAZI, VSAK VOZNIK

NA NAS, NA DROBCENE LJUDI.«

 

 Foto utrinke si lahko ogledate v fotogaleriji.

 

Darja Gibičar, Staša Hočevar Zajc in Anja Kovaljev

Dostopnost