V drugi dan smo se prebudili že zelo zgodaj in z veliko nove energije. 
Naše želodčke smo napolnili z obilnim samopostrežnim zajtrkom, kateri nam je dal veliko energije in moči za dejavnosti na bazenu. 
Sledilo je kosilo, nato pa smo se takoj odpravili po prijetni obbrežni poti peš proti Brežicam. Pot smo si kratkočasili s prepevanjem in pripovedovanjem smešnih prigod. Nato smo prispeli do gradu Brežice, kjer so nas že pričakovali. Najprej smo pojedli popoldansko malico, zatem smo se razdelili v dne skupini. Ena skupina si je odšla ogledat grad, druga je odšla na delavnice. Pripravili so nam štiri različne delavnice, ki so bile obenem poučne in zelo zanimive. Ko smo z ogledom in delavnicami zaključili, sta se skupini zamenjali. 
Po končanem obisku gradu, smo se odpravili še skozi mestno jedro Brežic, kjer smo si ogledali stavbe in značilnosti mestnega jedra. Prav tako smo se sprehodili mimo vodovodnega stolpa, kateri je najprepoznavnejša točka mesta. 
Že malo utrujeni, a še vedno nasmejanih obrazov, smo se odpravili nazaj proti termam Čatež, kjer nas je že čakala večerja. Pri večerji smo se zopet najbolj razveselili sladke tortice, katera nam je dala novih moči, da smo pred počitkom še lahko malo ustvarjali in opisali dananšnji dan. 
V posteljah smo imeli nekateri še nekaj moči za družabne igre, drugi pa smo kmalu zaspali.
 
Učenci 3. razreda
Dostopnost