V soboto, 22.4.2017, smo se učenci nemščine ob 5.00 polni pričakovanj z avtobusom odpravili v Gradec.
Okoli 10.00 smo se podali na potep po Gradcu. Obiskali smo tri cerkve, dve sta bili zgrajeni v obdobju gotike, ena pa v obdobju baroka. Ob tem smo spoznali tudi tri lastnosti omenjenih obdobij.
Ogledali smo si hišo umetnosti, Kunsthaus, ki je bila zgrajena leta 2003, ko je bil Gradec evropska prestolnica kulture. Ob isti priložnosti je bil zgrajen tudi Otok na Muri.
Z otoka smo se po okoli štiristotih stopnicah povzpeli na vrh hriba, kjer smo pomalicali. Na hribu smo si ogledali urni stolp, Uhrturm, na katerem veliki kazalec kaže ure, mali pa minute.
Ob 14.00 smo prispeli do parka dinozavrov. Tam smo si ogledali dinozavre, ki so predstavljeni v naravni velikosti in izvedeli veliko o tem, kako so sploh nastali, s čim so se prehranjevali, kako so bili veliki …
Ko smo pomalicali in malo poklepetali, smo se odpravili in po krajši vožnji prispeli do čokoladnice Zotter. Po kratkem predstavitvenem filmčku o nastanku tovarne čokolade in kakavovih zrnih iz Indije smo odšli na obhod, kjer smo pojedli veliko čokolade. Imeli smo priložnost, da preizkusimo okoli 180 različnih vrst čokolade.
Okoli 18.00 smo se odpravili nazaj v Slovenijo. Pozno zvečer smo veseli prispeli do šole, saj smo doživeli nepozabno pustolovščino.IMG 20170422 103942

Eva Z., 6.a

Dostopnost