V sredo, 24. 4. 2019, ob 11. uri je v avli potekala kulturna prireditev Rožamarija ob 4. obletnici Rastoče knjige Osnovne šole Toneta Pavčka. Naslov prireditve smo poimenovali po Rožamariji, Pavčkovi junakinji iz Šentjurija, o kateri je pesnik pogosto pisal.

Proslavo je povezoval Jurij Jarc. Najprej se je predstavila Eva Zupančič s pesmijo Voščilnica za pevske glasove, klavir in violo, ki jo je uglasbila in se z njo predstavila na glasbeni olimpijadi. Učenci prvega triletja so se predstavili s folklornim plesom. Tudi oboist Tevž Kupljenik je v letošnjem šolskem letu sodeloval na glasbeni olimpijadi, na prireditvi nam je zaigral svojo avtorsko skladbo Odtenki baroka, ki jo je napisal za tekmovanje. Učenci šolskega mladinskega pevskega zbora so nam zapeli pesem Tu sem s tabo, ki je napisana na znano melodijo Hallelujah. Besedilo pesmi pripoveduje o prijateljstvu, sočutju in drugih pomembnih vrednotah. Vrednote pa so tudi letošnja rdeča nit naše Rastoče knjige, 13 vrednot smo zapisali na šolsko stopnišče, ob začetku leta pa izdali koledar, v katerem smo zbrali teh 13 najpomembnejših vrednot. Gospod ravnatelj Danijel Brezovar je v svojem nagovoru poudaril vrednote in njihovo pomembnost v vsakdanjem življenju. Slavnostna govornica prireditve je bila dr. Slavka Kavčič, predsednica nadzornega odbora Društva Rastoča knjiga. Gost prireditve je bil tudi likovni ustvarjalec Branko Šuster, ki je dopoldan z učenci izvedel likovno delavnico, po prireditvi pa v zgornjem nadstropju šole odprt svojo razstavo reliefov in kolažev.  

Učenci gledališke skupine so zaigrali igro z naslovom Rožamarija, dramsko besedilo zanjo sta napisali Eva Zupančič in Nadja Jarc.

V Rastočo knjigo v avli smo vstavili dve Pavčkovi pesniški zbirki in dve šolski publikaciji. Nekdanja učenka Lara Barbo pa je izdelala kip deklice Rožemarije.

Ema Gracel, 8. b

FOTOGALERIJA (Maks Zupan, 8. a)

 

Dostopnost