V letošnjem šolskem letu smo se z učenci 1. triletja ponovno pridružili UNICEF-ovemu projektu »PUNČKA IZ CUNJ«.

Temeljni namen projekta je zbiranje sredstev za UNICEF-ov program cepljenja otrok proti šestim nalezljivim otroškim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus) v državah v razvoju. Unicef z zbranimi sredstvi v okviru tega projekta zagotovi cepiva, ustrezno hranjenje in dostavo le-teh ter izobraževanje zdravstvenih delavcev.

Punčko se posvoji z donacijo. S tem punčki zagotovimo nov dom, otroku v državah v razvoju pa priložnost za zdravo življenje. Prav zato je nosilni slogan projekta Posvoji punčko in reši otroka. Tudi v letošnjem šolskem letu smo presegli vsa pričakovanja, saj smo uspeli zbrati kar 559,04 evrov! Iskrena hvala vsem, ki ste sodelovali in tako pomagali otrokom po svetu. Zbrana sredstva smo že predali Unicefu, ki se naši šoli za prispevek iz srca zahvaljuje.

Naše punčke in fantje iz cunj:

Ker se bliža konec šolskega leta, smo punčkam oz. fantom iz cunj poiskali nov dom; med vsemi učenci, ki so darovali za namen Unicefovega projekta, smo izžrebali posvojitelje, ki so jih odnesli domov.

Dostopnost