vabilo materinski dan Ponedeljek, 25. marca 2013, ni bil poseben le za mamice, ki  na ta dan praznujejo, temveč tudi za naše učence, ki so jim želeli polepšati dan s prireditvijo, namenjeno le njim. Že vabilo, s katerim smo mamice povabili na prireditev, je bilo posebno: s pomočjo šolskega razpisa smo izbrali vabilo, ki ga je izdelala učenka Mia Oberč.

Na sami prireditvi je nastopilo veliko učencev, vse od 1. do 9. razreda. Med prireditvijo smo imeli kar devet povezovalcev – po enega predstavnika vsakega razreda, ki so med posameznimi točkami povedali, zakaj so ravno njihove mame najboljše na svetu.

Prireditev smo začeli z najmlajšimi in tako v slabi uri »odrasli« in postali najstniki. To so simbolično prikazovale tudi cvetlice različnih velikosti, ki so jih predstavniki zasadili v cvetlična korita.rožice

Prvošolci so se predstavil s plesom na pesem Recept za palačinke, drugošolka je zapela pomladansko obarvanega Metuljčka cekinčka, tretješolci so nastopili z deklamacijo pesmi Darilo, četrtošolci so zapeli pesem Dan ljubezni, prav tako pa so številčno nastopili petošolci, ki so se predstavili s pesmijo En ten tenera. Šestošolka nam je na kitaro zaigrala pesem Izidor ovčice pasel, sedmošolca sta deklamirala pesem Toneta Pavčka z naslovom Super mama, osmošolka pa se je predstavila s petjem in igranjem na kitaro, in sicer s pesmijo Vem, jokala bom. Da bi bila prireditev še bolj pestra, so se predstavili tudi pevski zbori OŠ Toneta Pavčka, tako mlajši kot tudi starejši. Zapeli so pesmi Mi smo polžki korenjaki, Moj balonček, Dobro jutro sonček, Mamica zlata idr.

nastopajočiZ zaključno pesmijo z naslovom Mama, ki so jo zapeli vsi nastopajoči ob spremljavi harmonike, pa smo se spomnili naših rojakov, Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka.

Veselega in sproščenega vzdušja ni pokvarilo niti močno sneženje, ki nam je pričaralo prej zimsko kot pa spomladansko vzdušje. Dan smo zaključili z nasmehom na obrazu, v upanju, da se naslednje leto ob tem času srečamo na topel, spomladanski dan.

 

 {pgslideshow id=27|width=610|height=360|delay=1000|image=L|pgslink=1|random=1} 

 

  Darja Rugelj

Dostopnost