Tudi na naši šoli smo se pridružili dobrodelni akciji PEZovo obdarovanje, v okviru katere smo ustvarjali mehke blazinice – »objemčke«. Pri tem so nam pomagali dedki, babice, očki, mamice, bratci in sestrice. Simpatične mehke igrače smo nato podarili otrokom, ki jih je življenje kakor koli prikrajšalo. Glavni namen akcije je povezovanje otrok, zbujanje in učenje sočutja, dobrih del in prijateljstva. Res smo doživeli vse to in še več. Naj nas v teh prazničnih dneh ne zaslepi blišč; za trenutek se ustavimo … in si recimo …

»… NE SODI, DOKLER NE SPOZNAŠ …«

»Objemčki« v 1. a

Učenci 1. a razreda so objemčke izdelali skupaj s svojimi dedki in babicami, ko so nas le-ti obiskali v šoli. Sešili so jih iz rokavic, napolnili z vato in jih okrasili z gumbi. V teh predprazničnih dneh pa so jih podarili mlajšim prijateljem iz vrtca, in sicer otrokom in vzgojiteljicama iz skupine Klobučki. Z njimi smo ob petju, plesu in igri preživeli zelo prijetno urico.

                                                                                                          Polona Zoran

objemčki1

»Objemčki« na OŠPP Mirna

Tudi prvošolci iz 1. b razreda so pri izdelavi »objemčkov« potrebovali nekaj pomoči. Z veseljem so jim jo ponudili kar dedki in babice, ki so jih obiskali v šoli. Skupaj so iz rokavičk in gumbov izdelali mehke igračke, ki smo jih v ponedeljek, 22. 12. 2014, odnesli v Osnovno šolo s prilagojenim programom Mirna. Toplo so nas sprejeli že pri vhodnih vratih šole in nas odpeljali v svojo učilnico. Učiteljica je prebrala simpatično pravljico Kako sta Pipi in Gusti sipala srečo, otroci pa so si izdelali vsak svojega pujska. Pogostili so nas s slastnimi pečenimi pujski in jelenčki, ki so ob čaju in svečkah resnično teknili. Prvošolci so prijateljem izročili »objemčke« in jim zaželeli srečno novo leto. Skupaj smo zaplesali tudi ples in se z željo, da se kmalu spet vidimo, poslovili.

Preživeli smo prijetno dopoldne, polno topline in iskrenosti. V srcih smo domov odnesli neprecenljiva darila, ki bodo še dolgo oddajala prijazen žar.

Staša Hočevar Zajc

objemčki3

Na obisku pri sončkih

V decembru je učilnica 2. b razreda dišala po slastnih piškotih, poleg razigranih otroških glasov pa se je slišalo tudi sproščeno kramljanje njihovih staršev, ki so jim pomagali sešiti mehke blazinice, s katerimi smo v nedeljo, 21. 12. 2014, razveselili prave »sončke«, člane Centra Sonček iz Novega mesta. Medse so nas sprejeli na prav poseben dan, ko je v njihovo sredino prišel dedek Mraz. Med njimi smo se počutili res prijetno. Zapeli smo jim pesmico o dedku Mrazu, nato pa delili »objemčke«, takšne in drugačne. Za vse je bilo takšno druženje novo in nekaj posebnega, nepozabnega. Tovrstnih druženj si želimo še več, prav tako pa topline in prijateljstva, ki ga iskrena preprostost prinese s seboj.

Video Novoletno srečanje SONČKOV si lahko ogledate na: http://www.radiokrka.com/poglej_clanek.asp?ID_clanka=199999

Darja Rugelj

objemčki2

Fotografije vseh lepih trenutkov najdete v galeriji slik.

Dostopnost