V četrtek, 26. 3. 2015, so učenci turističnega krožka na turistični tržnici v Novem mestu predstavili nov turistični produkt Mirne peči, ki so ga ustvarili – slikanico z naslovom Mir na pêč’? Bzzz, bzzz, nič več! ali Kako sta Toni in Slavc osvojila Mirno Peč.

Za ta namen smo izdelali pravi čebelnjak, v vsakem izmed panjev pa je bila v 3D-obliki predstavljena ena izmed zgodb v slikanici. Za obiskovalce smo pripravili tudi različne čebelje igre (ristanc, nabiranje cvetnega prahu, sestavljanje magnetne sestavljanke, igro Čebela ne jezi se idr.) in jih nagradili s slastnimi medenjaki ter našo slikanico. Ponovno smo se zelo potrudili za naše promocijsko gradivo – leseno žlico za med smo spremenili v rožico, na cvetnih listih le-te pa je bila predstavljena naša zamisel oz. zgodba.

Za izvirno idejo in predstavitev na turistični tržnici smo prejeli srebrno priznanje. Tako so tudi mlajši učenci naše šole dokazali, da so polni odličnih idej, imajo ustvarjalno žilico in so z dobro voljo pripravljeni tudi na tako velike projekte.

Načrtov za naprej nam ne manjka. Lanskoletni dve zlati priznanji in letošnje srebrno priznanje s strani Turistične zveze Slovenije so spodbuda in potrditev našega predanega dela. Najvrednejši pa so navdušenje in predanost učencev ter dva nova turistična produkta – tabor harmonikarjev V dolino tiho in slikanica, ki je hkrati turistični vodnik po Mirni Peči – na katera smo izjemno ponosni.

Turistična tržnica       Turistična tržnica 1

Darja Rugelj in Tatjana Kupljenik

mentorici turističnega krožka

Dostopnost