15-letnica Rastoče knjige
V četrtek, 19. 11. 2015, je v prostorih državnega sveta potekal strokovni posvet ob 15-letnici projekta Rastoča knjiga. Osnovna šola Toneta Pavčka je k projektu pristopila 7. 5. 2015. Gre za projekt, katerega namen je poudarjati pomen besede, knjige in branja ter osveščati učence, zaposlene, starše,družbo o tem, da če hočemo rasti in obstati, nujno potrebujemo knjigo.
Tone Pavček je poleg Borisa Pahorja drugi prejemnik nagrade Rastoča knjiga, nagrade, ki jo društvo podeljuje avtorjem, ki s svojim delom uveljavljajo slovenski jezik doma in po svetu. V 15-ih letih je projekt zaživel med učenci in učitelji, knjižničarji, muzealci, pisatelji, pesniki, zamejci in izseljenci ter vsemi, ki stremijo k duhovni in intelektualni rasti slovenskega naroda doma in v tujini.
Prisotne je nagovoril predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Mitja Bervar, Aleš Čerin, podžupan Mestne občine Ljubljana, Boštjan Žekš, predsednik upravnega odbora Društva Rastoča knjiga, in Janez Gabrijelčič, idejni vodja projekta. V okviru posveta so Francetu Berniku, slovenskemu literarnemu zgodovinarju, pisatelju in akademiku podelili priznanje Društva Rastoča knjiga. Vsem prisotnim se je zahvalil za priznanje ter dejal, da če mu bo kdaj hudo, ko se bo poslavljal od tega sveta, mu bo zato, ker ga tam zagotovo knjiga ne bo več spremljala.

Barbara Goršič

Dostopnost