Učenci 2. a razreda so v mesecu decembru z namenom, da vrstnikom in staršem polepšajo predpraznični čas, skupaj z učenkami izbirnega predmeta glasbeni projekt pripravili glasbeno pravljico DOBRI SNEŽAK. 

V zgodbi o dobroti, ki jo med pomoči potrebne živalice sredi zime deli dobri snežak, so učenci 2. a poleg svojih igralskih sposobnosti združili še likovno in glasbeno umetnost ter tuji jezik.

Učenke IP glasbeni projekt so zgodbi z ubranimi spremljavami na orfovih instrumentih dodale igrivo glasbeno podlago. Nastopajoče so spremljale tudi pri pevskih točkah.

S prvim nastopom so vsi skupaj v ponedeljek, 19. 12. 2016, najprej razveselili otroke na otroškem oddelku Splošne bolnišnice Novo mesto, kjer so doživeli topel sprejem in veliko presenečenje. Popoldan so nastopili tudi za svoje starše, ki so jih nagradili z velikim aplavzom. Ob prijetnem kramljanju na skupni čajanki so učenci prejeli številne čestitke in spodbude, da se podobnega projekta lotijo še kdaj v tem šolskem letu.

Predpraznični teden bodo učenci 2. a in učenke IP glasbeni projekt zaključili z nastopi in druženjem z vrstniki iz 1. a, 2. b in 3. razreda.

                                                                                                  Mentorici Tatjana Kupljenik in Ema Igličar

Dostopnost