V petek, 17. maja smo v 9. razredu izvedli tehniški dan. Odpravili smo se v Novo mesto v Splošno bolnišnico Novo mesto. namen tega dneva je bil spoznati organizacijo dela v bolnišnici in si ogledati en delček konkretnega dela na izbranem oddelku.
Zjutraj nas je sprejela ga. Seničar, ki nam je tudi posredovala osnovne informacije o delovanju in organizaciji bolnišnice. V nadaljevanju pa je ga. Blagojevič Štembergar predstavila delovanje ledvic, pomen zdravega načina življenja za delovanje ledvic ter načine zdravljenja bolnikov pri odpovedi ledvic. Nato smo si tudi ogledali smo si tudi hemodializni oddelek in se seznanili  s postopkom dialize.

V nadaljevanju nam je bilo predstavljena komunikacija v zdravstvu in njen pomen za uspešno zdravljenje pacientov in delo zdravstvenih delavcev. Izvedli smo tudi igro vlog, kjer je Nejc sodeloval kot pacient v bolnišnični oskrbi.

Ob koncu smo si še ogledali laboratorij v najstarejšem delu bolnišnice, kjer zbirajo in analizirajo ter ugotavljajo stanje in bolezni pacientov na podlagi analize krvi, urina in  različnih človeških tkiv.

Igor Zadravec

Dostopnost