Vlada RS je zaradi trenutnih epidemioloških razmer v državi v četrtek, 5. 11. 2020, sprejela sklep, s katerim je za 7 dni podaljšala uporabo omejitev, določenih v Odloku o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolski zavodih (Uradni list RS, št 152/20).

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je na podlagi 104. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20) izdala sklep, s katerim je zaradi še vedno zelo resne epidemiološke situacije in izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja virusa COVID-19 določila, da se bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojnoizobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo.

Pouk na daljavo je za vse učence posebna okoliščina, še najbolj za učence razredne stopnje, zato vam v nadaljevanju pošiljamo nekaj informacij o delu v tednu od 9. 11. 2020.

  • šola bo izvajala obvezni (tudi dneve dejavnosti)  in razširjeni program; pouk poteka v skladu z učnim načrtom,
  • na šoli je dogovorjen enotni komunikacijski kanal za delo na daljavo, to so spletne učilnice na povezavi: https://ucilnice.arnes.si/course/index.php?categoryid=5774,
  • preko spletnih učilnic bodo potekale videokonference, oddaja nalog, spremljanje odzivnosti oz. dela učencev; prosimo, da se pri videokonferenčnih urah učenci primerno obnašajo (več o kodeksu obnašanja lahko preberete v spletni učilnici oddelka),
  • v primeru, da se učenec ne vključi v izvajanje pouka na daljavo, bodo razredniki vstopili v stik s starši in z njimi opravili pogovor,
  • vse informacije glede dostopa do spletnih učilnic pridobite na naslednji povezavi: https://ostp.splet.arnes.si/navodila-za-pouk-na-daljavo/,
  • dodatna strokovna pomoč se bo izvajala po dogovorjenem načinu z izvajalci oz. učitelji dodatne strokovne pomoči,
  • knjižnica bo delovala na daljavo (več na http://www.ostpavcka.si/2020/11/06/obvestilo-o-delovanju-knjiznice-v-casu-izobrazevanja-na-daljavo/.

 

Po navodilih ministrstva vam želimo posredovati informacijo glede varstva otrok.

“Varstvo otrok se zaradi odrejene karantene ali druge zunanje objektivne okoliščine nezmožnosti obiskovanja vrtca ali šole do vključno 5. razreda osnovne šole, otroke v prilagojenih in posebnih programih v osnovnih šolah s prilagojenim programom in v zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok s posebnimi potrebami ter otroke, ki imajo v odloči o usmeritvi določeno pomoč spremljevalca lahko šteje tudi kot višjo silo zaradi obveznosti varstva. V tem primeru morajo obvestiti delodajalca najpozneje v treh delovnih dneh od nastanka tega razloga. Delodajalec mora v postopku uveljavljanja povračila nadomestila plače, ko delavec ne more opravljati dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva, vlogi priložiti tudi izjavo delavca o obstoju okoliščin, ki vplivajo na nastanek višje sile (tretji odstavek 61. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20).”

Zavedamo se, da ste starši zelo pomemben člen pri izvajanju pouka na daljavo, še posebej pri učencih od 1. do 5. razreda. Vsi starši niste doma oz. imate svoje delovne obveznosti, posledično težko pomagate svojim otrokom, zato bodo strokovni delavci aktivnosti pripravili tako, da jih bodo učenci v največji možni meri izvajali samostojno. V primeru kakršnihkoli težav se najprej obrnite na razrednika oz. na učečega učitelja, ki vam bodo z veseljem pomagali.

V upanju, da se čimprej vidimo in pouk nadaljujemo v šoli, vas prijazno pozdravljamo.

 

Vse dobro.

Ravnatelj Danijel Brezovar

 

Dostopnost