29. september je dan, ki je za našo šolo še posebej pomemben. Na ta dan se vsako leto spominjamo rojstva pesnika Toneta Pavčka, po katerem naša šola nosi ime. Letos bi praznoval že 94 let.

Dan smo pričeli s kulturnim programom, katerega rdeča nit sta bila Tone Pavček in Lojze Slak. Še posebej si bodo ta dan zapomnili letošnji prvošolci, ki so po uspešno prestanem preizkusu postali enakopravni člani Skupnosti učencev OŠ Toneta Pavčka.

Učenci od 1. do 4. razreda so dan nadaljevali s kulturnim dnem, v katerem so pobliže spoznavali Toneta Pavčka in njegovo delo, učenci 3. razreda pa so odšli do Pavčkovega doma v Šentjuriju. Učenci 4. a in 4. b razreda so se udeležili delavnice Kaj lahko storim za svoje dobro počutje in samopodobo, ki jo je izvedla ga. Danijela Čutura Sluga z NIJZ.

Učenci od 5. do 9. razreda so del dneva preživeli na ogledu razstave Muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka, preostali del pa se udeležili delavnic. Osmo- in devetošolci so prisluhnili izvajalkam društva Ozara Slovenija, ki sta predstavili pomen dobrega duševnega zdravja otrok in mladostnikov, ki je tudi krovna tema letošnjega otroškega parlamenta, peto- in šestošolci pa so se bogatili z delavnicama Sodelujem z drugimi in  Prevzemam odgovornost za svoje vedenje. 

Tone Pavček je v pozitivnem vzdušju ponovno združil vse mirnopeške učence in jim vlil poguma za uspešno šolsko leto.

Mojca Novak

Fotografije se nahajajo v fotogaleriji.

Dostopnost