V četrtek, 9. 3. nas je pri pouku biologije v 9.b obiskala gospa Metka Bulc iz mlekarne Krepko. Učencem je na zanimiv način predstavila kakšna je razlika med navadnim, ekološkim in senenim mlekom ter kako iz mleka nastanejo mlečni proizvodi (kislo mleko, jogurt, kefir). Natančno so si pogledali vse postopke pridobivanja posameznega proizvoda. Po predavanju je sledila tudi degustacija ekološkega kislega mleka, ekološkega navadnega jogurta ter ekološkega navadnega in sadnega kefirja. Učenci so vse izdelka z veseljem preizkusili. Od vsega jim je bil najbolj všeč sadni kefir, najmanj pa navadni kefir, saj je imel po njihovih besedah kiselkast okus. Presenetljivo pa jih je prepričalo tudi kislo mleko, katerega drugače ne sprejemajo, okus so primerjali z bolj vodeno kislo smetano.


Gospe Metki Bulc se zahvaljujemo za zanimivo, poučno in predvsem okusno predavanje.

Dostopnost