1. dan: Prihod

V CŠOD Bohinj smo prispeli ob 10.30. Naša prva naloga je bila, da smo se razvrstili po sobah, razpakirali naše stvari in si postlali postelje. Nato smo imeli nekaj prostega časa. Ob 12.50 smo se zbrali v jedilnici, kjer smo dobili navodila za vedenje pri kosilu. Ko je bila ura 13.00, je šla prva skupina po kosilo. Po jedi smo si lahko vzeli malo časa za počitek ali pa smo odšli ven na igrišče. Ob 14.30 so se začele popoldanske dejavnosti. Razdelili smo se v dve skupini, in sicer po oddelkih. Ko se je pohod do Ukanca začel, smo napjrej hodili ob cesti, ki je ležala ob jezeru, kjer smo lahko poskusili temperaturo vode. Medtem pa nam je učitelj, ki dela na CŠOD Bohinj razložil vse geografske značilnosti Bohinja. PRehodili smo razdaljo 5-ih kilometrov in po pohodu smo bili zelo utrujeni, saj bi bila hoja naporna. Nato smo imeli prosti čas, ki smo ga izkoristili za športne aktivnosti. Sledila je večerja. Zvečer smo šli še na nočni pohod s svetilkami do Ribčevega Lazu. Dan nam je bil zelo všeč, čeprav je bil naporen.
Žan, Rok in Aleks

2. 10. 2023 smo se zjutraj odpravili na dolgo pot z avtobusom. Ko smo prispeli, smo kovčke odložili v veliko sobo. Takoj po tem smo imeli predavanje o obnašanju v CŠOD Bohinj. Ko smo končali, smo vzeli kovčke in se namestili v svojo sobo. Imeli smo nekaj prostega časa. Ko je bil čas za kosilo, smo se zbrali v jedilnici. Razložili so nam, kje vzamemo hrano, kako se obnašamo in kam hrano pospravimo. Po kosilu smo imeli malo prostega časa. Potem smo se odpravili na pohod do Ukanca. Na pohodu smo se večkrat ustavili, da so nam razložili nekaj zelo zanimivih stvari o Bohinju. Po pohodu smo imeli prosti čas, ki smo ga preživeli zunaj. To mi je bilo zelo všeč. Potem smo imeli večerjo. Po večerji smo odšli na nočni sprehod z lučkami. Ko smo se vrnili, smo se preoblekli in šli vsak v svojo sobo. Tam smo se pripravili na spanje. Komaj čakam naslednji dan.
Iza 

V ponedeljek, 2. 10., smo šli v šolo v naravo. Iz Mirne Peči smo odšli ob 8.00. V CŠOD Bohinj smo prispeli ob 10.40. Ko smo prišli, so nam razložili pravila doma. Po predavanju smo šli v svoje sobe in si postali postelje ter razložili stvari iz kovčkov.  Po kosilu smo imeli prosti čas in potem smo odšli na pohod do Ukanca. Ko smo se vrnili, smo se vsi šli igrat na zunanje igrišče. Potem smo imeli večerjo in po njej še sprehod z lučkami. Ko smo se vrnili, smo se umili, napisali dnevnike in se pogovarjali. Sedaj bomo kmalu zaspali.
Ela in Julija

2. dan: Ob jezeru

Pot s kanujem. Raziskovanje čistoče, temperature, trdote vode. Iskanje planktona in drugih manjših organizmov. Gledanje pod mikroskopom. Pot po gozdu. Prečkanje različnih vodnih poti, ki narastejo ob velikih padavinah. Pogovor o gozdnih živalih. Na koncu igra o prehranjevalni verigi.
Flora

Danes smo s kanuji odveslali do stare ribogojnice. Testirali smo gostoto vode in izmirili njeno temperaturo. Iskali smo plankton in druge majhne vodne živali. Ko smo prišli do doma, smo odšli na kosilo. Potem smo imeli odmor in nato odšli na pohdo v gozd. Igrali smo se dve igri in naredili prehranjevalno verigo. Po sprehodu v gozdu smo imeli talente, potem pa smo utrujeni odšli spat.
Ula

Danes smo odšli s kanujem po jezeru in tam smo iskali plankton in druge mokroorganizme. Ko smo prišli nazaj, smo imeli kosilo. Po kosilu smo šli na pohod. Tam smo se tam šli neko igro o prehranjevalni verigi in piramidi. Potem smo šli nazaj v dom. Nato smo imeli večerjo in po večerji smo imeli malo odmora. Zvečer smo imel še šov talentov.
Lidija

Z Nežo sva vstali in se obleki. Potem sta prišli Julija in Gaja, da smo se zabavale. Nato smo odlše na zajtrk. Ko smo pojedli, smo imeli samo nekaj časa, da smo se pripravili. Odšli smo kolesarit. Najrpej smo si izbrali kolesa. Ko smo začeli, je učitelj določil pravila vožnje. Najprej smo se malo vozili po parkirišču. =) Nato smo odšli na cesto. Morali smo upoštevati razdaljo. Dolgo smo kolesarili in prišli smo do železniške postaje. Tam smo pojedli malico in poslušali razlago o zgodovini. Nato smo se odpravili nazaj v dom. Bilo je super. Ko smo prišli, smo očistili kolesa in šli na kosilo. Po kosilu smo imeli odmor. Nato smo šli smo risat slike za CŠOD. Potem je sledila večerja. Nato smo odšli v svoje sobe in sledil je zabaven večer. =)
Natalija

Danes smo se zbudili že navsezgodaj, saj nas je zbudila glasba. Ko smo vstale, smo se pripravile za dan. Potem smo se zunaj dobili in odšli na jutranjo telovadbo. Ko smo prišli nazaj, smo imeli zajtrk. Nato smo šli kolesarit. Ustavili smo se na železniški postaji ter pojedli malico. Nato smo se odpravili nazaj. Potem smo imeli malo odmora in že je bilo kosilo. Po kosilu smo risali plakate za jedilnico. Nato smo odšli v sobo in potem smo se družili. Nato je bila večerja. Po večerji smo se dobili v učilnici in se igrali igre. Bilo je zelo zabavno. Potem pa smo išli v sobe in se pripravili na spanec.
Neža

Zbudili smo se ob 7.00. Ko smo se oblekli, smo imeli jutranji sprehod. Odšli smo do jezera in se tam raztegnili. Po sprehodu je sledil zajtrk, po katerem smo dobili tudi dopoldansko malico. Nato smo si pripravili nahrbtnike in odšli po kolesa. Ko smo prispeli na cilj, smo si ogledali železnico. Učitelj nam je povedal, da so to železnico zgradili zaradi 1. svetovne vojne. Ko smo si ogledali železnico, smo se vrnili nazaj v CŠOD. Končno je sledilo kosilo. Po njem smo imeli dejavnosti šole. Risali smo mlečne izdelke. Po risanju je sledil odmor in nato večerja. Zvečer smo imeli nastope in nato smo še plesali. Po dolgem dnevu smo odšli v posteljo in zaspali.
Gaja

Zbudili smo se ob 7.00. Preobleki smo se in umili zobe. Nato smo šli na jutranjo telovadbo. Imeli smo zajtrk, nato odmor. Po odmoru smo se odpravili pred dom, kjer so nam razložili, kako uporabljati kolo, saj smo odšli na kolesarjenje. Vsakemu so dali svoje kolo in se odpeljali. Ustavili smo se pri železnici, kjer so nam razložili, kako je bilo včasih. Imeli smo malico. Vrnili smo se v dom in odšli na kosilo. Nato smo imeli odmor. Po odmoru smo bili na svežem zraku. Imeli smo večerjo. Nato smo imeli skeče ter ples. Potem smo odšli vsak v svojo sobo.
Julija

3. dan: V Bohinju ima dež mlade

Zjutraj ob 7.30 smo se sprehodili do Bohinjskega jezera. Tam smo se raztegnili. Po tem smo se vrnili v CŠOD Bohinj in imeli zajtrk. Nato smo se zbrali zunaj. Ko smo bili vsi zunaj, smo se odpravili na pohod do slapa Savice. Ko smo prišli nazaj, smo imeli kosilo. Po kosilu smo imeli odmor. Po njem smo se zbrali v učilnici za ping pong. Tam smo izdelali plakate za šolsko shemo sadja in zelenjave. Ko smo končali, smo poskusili bohinjski jogurt, sir in posušeno sadje. Potem smo imeli prosti čas. Ob pol sedmih smo imeli večerjo. Po večerji smo se igrali in ob 21.00 šli v svoje sobe.
Anabella

Zbudili smo se ob 7.00, se uredili in se dobili zunaj ob 7.30. Odpravili smo se na kratek sprehod, pri cerkvi pa smo se malo razgibali. Ko smo prišli nazaj v dom, smo imeli zajtrk. Po njem smo se pripravili na pohod. Hodili smo dolgo, ustavili smo se v koči pri Savici. Tam smo imeli malico. Če si želel, si si lahko kaj kupil. Po pol ure smo se odpravili naprej in po številnih stopnicah smo prispeli na vrh. Kmalu smo se odpravili na pot nazaj. Medtem je začelo deževati. V dom smo prišli mokri, zato smo se preoblekli in se takoj odpravili na kosilo. Po njem smo imeli prosti čas. Ob 14.30 smo se dobili v učilnici, kjer smo delali plakate za šolsko shemo. Ob 17.00 pa smo degustirali izdelke, pridelane in predelane v Sloveniji. Nato smo do večerje imeli prosti čas. Ob 19.30 smo se dobili in igrali različne igre. Ob 21.00 smo se odpravili v sobe in se pripravili na spanje.
Tina

Zbudili smo se ob 7.00. Na jutranjo telovadbo smo odšli ob 7.30. Ob 8.00 smo imeli zajtrk. Vsi skupaj smo odšli na pohod do slapa Savice. Do tja smo imeli 500 stopnic. Ko smo prišli nazaj, smo imeli kosilo. Za kosilo smo imeli meso in riž. Imelo smo malo odmora. Nato smo risali plakate za šolsko shemo. Poskusili smo jogurt iz Bohinja, suha jabolka , sir in orehe. Ob 18.30 smo imeli večerjo. Za večerjo smo imeli makaronovo meso. Po večerji smo imeli družaben večer.
Neža

Naprej smo se zbudili, uredili in šli na jutranjo telovadbo. Potem smo šli nazaj do doma, pojedli zajtrk in se pripravil za pohod do slapa Savice. Hodili smo po ravnem in po stopnicah, ki jih je bilo 556. Ko smo hodili do slapa, smo bili že zelo utrujeni, a ob pogledu na slap smo ugotovili, da se je splačalo hoditi tako dolgo. Prehodili smo skoraj 21 km in hodili smo nekaj več kot 4 ure. Ko smo se vračali nazaj, smo šli še v trgovino, kjer smo kupili spominke. Nato smo šo štirih urah hoje prišli do doma, kjer smo za kosilo pojedli riž in pečenko. Po kosilu smo imeli še nekaj prostega časa, nato pa smo si pogledali predstavitev o gozdu. Nato smo odšli v gozd. Ko smo prišli nazaj, smo imeli prosti čas ter shemo, kjer smo probali krhlje, sir (ementalec), domač jogurt in orehe. Kasneje smo se še igrali in imeli večerjo. Ko pa smo pojedli, smo se igrali družabne igre in se šli umit ter spat.
Eva

Danes smo se ob 7.00 zbudile in se uredile. Odšli smo na sprehod do slapa Savice. Hodili smo več kot 4 ure in prehodili 556 stopnic. Ogledali smo si slap in se vrnili nazaj. Pri kosilu so v dom prišli novi učenci. Imeli smo nekaj časa zase, nato pa smo se dobili v učilnici. Pogovorili smo se o gozdu in zakaj je ta pomemben. Nato smo odšli na sprehod v gozd. Tam smo se igrali igro, v kateri smo si zavezali oči, dotaknili drevesa, nato pa morali ugotoviti, katero drevo je to bilo. Do večerje smo imeli še nekaj prostega časa. Za večerjo so bili makaroni z omako. Ob 19.30 so sledile družabne igre. Po njih pa smo se pripravili za spanje. No, sedaj gremo spat. Lahko noč! Dober dan je bil. Tako dober, da imam drugo obliko noge. No, vseeno: nočko!
Sara

Najprej nas je učiteljica zbudila in učitelj je spet vklopil glasbo, a tokrat je bila daljša. Potem smo šli na jutranjo telovadbo, a hodili malo dlje kot včeraj. Sledil je zajtrk. Nato smo se pripravili na pohod. Prehodili smo 20,9 km. Videli smo slap Savico. Potem smo šli na kosilo. Po kosilu smo imeli nekaj prostega časa. Nato smo šli ven, a ker je deževalo, smo oblekli pelerine. Izgledali smo kot duhovniki v črnem. Morali smo ugotoviti, kako se kakšno drevo imenuje. Potem smo šli še na sprehod po gozdu. Vrnili smo se v jedilnico. Imeli smo shemo in smo poskusili sir, suho sadje, oreščke in jogurt. Jogurt je bil zelo dober. Potem smo imeli večerjo, na koncu pa še družabne igre. Igrali smo se veliko iger. Potem pa sem šla pisat ta dnevnik in no… Ok, nočko =)
Kaja

Zbudili smo se ob 7.00 z zelo glasno budilko. Oblekli smo se in odšli na jutranjo telovadbo od cerkve. Nazaj smo se vrnili ob 8-ih na zajtrk. Imeli smo kosmiče, kruh in namaze. Potem smo odšli na 21-kilometrski pohod do slapa Savice in nazaj. Prišli smo ob 13.15 na kosilo. Imeli smo pečenko in riž. Potem smo se družili v sobah, kjer je deževalo. Skupina A je šla na pohod v gozd raziskovat liste. Vrnili smo se nazaj ob 17-ih. Dobili smo malico: domači jogurt, sir ementalec in suho sadje. Potem smo imeli prosti čas do večerje. Jedli smo makarone z mesom. Nato smo se igrali družabne igre, potem pa smo odšli v sobe, se preobleki in uredili za spanje.
Nika

4. dan: V slogi je moč

Dan smo pričeli ob 7.00, ko so nas zbudili učitelji. Do 7.30 smo imeli čas, da smo se uredili, in potem smo šli na jutranjo rekreacijo. Po rekreaciji smo imeli zajtrk ob 8.00. Potem smo se šli pripravit. Učiteljica nam je najprej razložila o varnostni na kolesu. Naredili smo par preizkusnih krogov, da smo se navadili na kolo. Nato smo odkolesarili v Bohinjsko Bistrico na železniško postajo, kjer smo pojedli malico in dobili nalogo, da zberemo podatke o železnici. Nato smo se odpravili nazaj. V eno smer smo naredili 10 km in vse skupaj je bilo približno 20 km. Po kolesarjenju smo imeli kosilo, ki je bilo okusno. Po kosilu smo imeli odmor do 14.30. Ko je bila ura 14.30, smo šli v garderobo, se obuli in si pripravili veslo in rešilne jopiče. Šli smo na vožnjo s kanujem. Preden smo šli na kanu, smo ga morali spraviti v vodo. Na čoln sta hodila dva po dva. Na koncu so nam učitelji dali nalogo, da sami krmarimo do obale, saj so prej krmaliri oni. Ko smo prišli v dom, smo imeli odmor, po odmoru pa slastno večerjo. Po večerji smo imeli še večerni program. Ta je bil na temo norčij, ki jih delajo klovni. Bilo je zelo zabavno in nekaterim so triki uspeli.
Rok, Aleks in Žan

5. dan: Odhod domov

Zjutraj smo vstali že zelo zgodaj. Potem smo šli na zajtrk. Po njem smo imeli predavanje o orientacji. Potem smo imeli orentaciski tek. Sledilo je kosilo. Po kosilu smo kovčke dali na avtobus. Po dolgi poti smo prispeli do Ljubljane, kjer se je začel dolg zastoj. Potem smo prispeli v Mirno Peč. Preživeli smo čudovit teden, ki si ga bomo za vedno zapomnili.
Ela  

Dostopnost