Četrtošolci smo imeli v četrtek, 26. 10. 2023, naravoslovni dan na temo Človeško telo. Spoznavali smo dihala, skrb za zdravje dihal, izdelali smo model pljuč in v gozdu za šolo s krožnim treningom poskrbeli za zdravje dihal. Raziskovali smo tudi hrano in prebavila. Seveda smo se posladkali z zdravimi presnimi piškoti, ki smo jih pripravili v razredu in jih z veliko slastjo pojedli. Bi želeli recept za naše presne piškote? Izvolite, v manj kot pol ure imate lahko na mizi zdravo in slastno sladico:

PRESNI PIŠKOTI

Piškoti, ki jih naredimo brez peke iz sadja in oreškov ter brez dodanega sladkorja so slasten in obenem zdrav prigrizek ali posladek.

Potrebujemo:

200 g datljev

1,5 dl riževega mleka

200g mletih mandljev ali lešnikov

100 g kokosove moke

2 žlici kakava v prahu

Datlje razkoščičimo in jih za 10 min namočimo v riževem mleku. Nato jih skupaj z mlekom zmiksamo v pasto, ki ji postopoma med mešanjem dodajamo mlete mandlje, kakav in na koncu kokosovo moko. Maso zajemamo z žličko in med dlanmi oblikujemo kroglice, ki jih sploščimo ter povaljamo v kokosovi moki. Piškote zlagamo na peki papir. Tako pripravljeni piškoti so zelo okusni in zdravi, saj ne vsebujejo dodanega sladkorja in moke.

Dober tek J

Fotografije današnjega ustvarjalnega dne najdete v šolski fotogaleriji.

Mojca Starešinič in Nina Košak

Dostopnost