V četrtek, 1. 2. 2024, bo športni dan za učence od 7. do 9. razreda.

Učenci se bodo ob 6.20 zbrali v avli. Tam bodo razredniki preverili prisotnost in razdelili malico. Sledil bo odhod v smučarski center Kranjska Gora in Planico, kjer bomo izvedli zimski športni dan. S športnim dnem bomo končali okoli 13. ure ter se v šolo vrnili okrog 15.00. Učenci, ki bodo smučali, bodo glede na vremenske razmere lahko zaključili kasneje.

V Kranjski Gori in Planici bomo izvedli dve aktivnosti, in sicer smučanje in zimski pohod v dolino Tamar. Smučanje bo potekalo v skupinah, ki jih bomo oblikovali ob prihodu na smučišče. Pohod bo potekal po označeni in urejeni poti. Tako smučanje kot pohod brez nadzora ne bo dovoljeno. Za to bomo poskrbeli učitelji šole. Zaradi ne obratovanja sankališč v Kranjski Gori, sankanja ne bomo izvedli. Nadomesti ga pohod.

Za pohod učenci potrebujejo čevlje primerne za zimski pohod ter nahrbtnik s pijačo in prigrizkom, rezervnimi  oblačili (predlagamo nepremočljivo obutev, bundo, morda kombinezone, rezervne rokavice in kapo).  Smučarji morajo imeti ustrezno smučarsko opremo. Starši opremo pripeljite skupaj z učenci v šolo, saj avtobus ne bo tako zgoden. Ob prihodu nazaj pred šolo, vas bodo učenci poklicali, starši pa jih pridete iskat.

Napovedane so relativno visoke temperature, kar pomeni, da se bodo učenci bolj znojili, pa tudi sneg bo moker.

Učenci bodo imeli ta dan kosilo odjavljeno, ravno tako popoldansko malico.

Stroške športnega dneva  (smučarska karta v vrednosti 20€ in prevoz okoli 15€), boste plačali po položnici.

Mirna Peč, 29. 1. 2024

Aktiv učiteljev športa

Dostopnost